van der Ende Groep

Improving your business
0174 51 50 50

WK Kassiebouwen stopt

Aan alles komt een einde. Het organisatieteam van WK KassieBouwen heeft besloten te stoppen met het succesvolle jaarlijkse evenement. Een zevende versie in 2017 zou een impuls van het concept vereisen en een extra belasting voor het huidige team betekenen. Na rijp beraad en met pijn in het hart, hebben de leden ervoor gekozen om dit geweldige Westlandse initiatief definitief te beëindigen.

Het WK KassieBouwen ontstond in 2011, naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van ontwikkelingshulporganisatie De Zaaier uit Maasdijk. B&T Productions uit Naaldwijk kreeg indertijd de opdracht om een spraakmakend jubileumfeest te organiseren, met als doel meer naamsbekendheid voor de organisatie en het genereren van extra financiële middelen voor hun projecten in Congo. De eerste versie was een doorslaand succes en vervolgens werd besloten om er een jaarlijks spektakel van te maken.

Het initiatief werd vanaf de allereerste keer omarmd door bedrijven gerelateerd aan de tuinbouwsector. Zo zijn wij alle jaren hoofdsponsor geweest en hebben we meegedacht om het evenement naar een nog hoger niveau te tillen. Met plezier kijken we op deze periode terug; we hebben het evenement uit zien groeien tot een groot Westlands spektakel en laten we het hoofddoel niet vergeten. Het WK KassieBouwen heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel geld voor het goede doel Stichting de Zaaier opgehaald, in totaal ruim € 200.000.

Met dit geld zijn mooie projecten in Congo gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van kassen waarmee de lokale bevolking zelf gewassen kan verbouwen. Ook is een brug gebouwd over een gevaarlijk punt in de rivier, zodat er geen mensen meer verongelukken. Met deze brug is tegelijkertijd handel gecreëerd en is een lokaal ziekenhuis beter bereikbaar. Met de opbrengst van afgelopen jaar wordt een ziekenhuis gemoderniseerd door een Nederlands echtpaar.

Wij willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, bezoekers en natuurlijk de organisatie heel hartelijk bedanken voor alles. We kijken terug op een geweldig evenement dat heeft gezorgd voor veel vermaak en gezelligheid. Uiteraard willen we ook alle relaties bedanken die samen met ons dit evenement tot een succes hebben gemaakt. Onze doelen: geld genereren voor het goede doel, de tuinbouwsector (in moeilijke tijd) weer in een positief daglicht stellen en de jeugd kennis te laten maken met techniek, zijn boven verwachting volbracht!

Persoonlijk advies?
Onze specialisten helpen u graag!

Neem contact op