van der Ende Groep

Improving your business
0174 51 50 50

Nominatie Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

Steeds meer ondernemers zien kansen om van een duurzaam idee een zakelijk succesvolle innovatie te maken. Met de Herman Wijffels Innovatieprijs biedt Rabobank innovatieve pioniers op het gebied van duurzaamheid een podium en draagt daarmee bij aan hun zakelijk succes. Voor de editie van 2016 zijn ruim 250 aanmeldingen binnengekomen, verdeeld over 3 categorieën.

Moor Filtertechniek (onderdeel van Van der Ende Groep) en Aqua-Terra Nova zijn trots te mogen mededelen dat de samenwerking tussen twee (Westlandse) bedrijven heeft geleid tot een nominatie van de prestigieuze Herman Wijffels Innovatieprijs in de categorie Food & Agri. De bedrijven hebben deze nominatie te danken aan de ontwikkeling van de Triton. De Triton is een bioreactor waarmee het gezonde bodemleven wordt teruggebracht in het watergeefsysteem van een tuinbouwbedrijf. Een biologische waterzuiveringstechniek die er voor zorgt dat de watersamenstelling op natuurlijke wijze wordt gereguleerd. Met als resultaat een weerbaarder en gezonder gewas, bestand tegen (wortel)ziektes. Hierdoor zijn meeropbrengsten te realiseren tot wel 5%.

Donderdag 3 november vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats en wordt bekendgemaakt wie met deze felbegeerde prijs naar huis gaat.

Triton Bioreactor
Uitgangspunt van de Triton Bioreactor is dat een gezonde microbiologie aan de basis staat van elke teelt. De Triton creëert omstandigheden waarin een gezonde microflora goed gedijt, in nabootsing van hoe dat in de bodem gebeurt. Na behandeling in de Triton bevat water een gedoseerde hoeveelheid gezonde microflora en wordt zuurstof meegegeven in het watergeefsysteem voor betere wortelgroei. Het bespaart water, zorgt voor minder afvalwater, minder uitval en gezondere planten. Bijzonder is dat de biologische benadering met de Triton ook leidt tot een schoon watergeefsysteem, zonder verstopping van filters of druppelaars. De Triton past in elk watergeefsysteem. De waterkwaliteit wordt nauwkeurig gemonitord zodat de klant de reactor ook optimaal kan inzetten.

Klik hier voor meer informatie over de Triton.

Over Moor Filtertechniek
Moor Filtertechniek is een dochteronderneming van de Van der Ende Groep uit Maasdijk. Moor Filtertechniek is gespecialiseerd in vloeistof- en luchtbehandeling voor onder andere de industrie en de land- en tuinbouw. Tevens is zij fabrikant van een innovatielijn omgekeerde osmosesystemen.

Over Aqua-Terra Nova
Aqua-Terra Nova geeft advies en doet onderzoek in de sectoren Water en Milieu. In de tuinbouw heeft Aqua-Terra Nova een belangrijke rol bij het ontwikkelen en realiseren van innovatieve verduurzamingsconcepten bij waterbeschikbaarheid door het slim toepassen en combineren van watertechnologische innovaties.

Persoonlijk advies?
Onze specialisten helpen u graag!

Neem contact op