van der Ende Groep

Improving your business
0174 51 50 50

Phyto-Drip® wint innovatie prijs

Syngenta heeft in België de Phyto-Drip machine geïntroduceerd. Deze machine kan worden gebruikt door de plantenkweker voor de toepassing op de zaailijn van chemische en biologische producten en micromeststoffen. De machine is compleet computergestuurd en legt een druppel vloeistof direct na het zaaien op het zaadje, en werkt zo als gewasbeschermer.

Deze machine werd door de organisatie van het land- en tuinbouwsalon in Roeselare beoordeeld als de meest innovatieve ontwikkeling op de beurs. Op dit moment is Cruiser in België geregistreerd voor de toepassing met Phyto-Drip in sla. Er wordt echter gewerkt aan andere producten voor andere gewassen. Al de ontwikkelingen voor de groenteteelt worden door Syngenta op de markt gebracht onder de naam FarMore.

Wat is Farmore?

FarMore is de eerste op groentezaden afgestemde combinatie van zaadbehandelingsproducten, technologieën en diensten. Daarmee is het een totaalconcept van oplossingen voor zaaizaadbescherming die de productiewaarde maximaliseert door verhoging van de prestatie en kwaliteit. De eerste, in België beschikbare, oplossingen zijn bladluisbestrijding in sla en andijvie en schimmel en insectenbestrijding in erwten dmv zaaizaadbehandelingen.

Wat is Phyto-Drip?

De nieuwe innovatieve manier van zaadbehandeling:

  • Tijdens het zaaiproces ‘dript’ de plantenkweker op ieder zaadje, zéér nauwkeurig, een druppeltje gewasbeschermingsmiddel.
  • Computergestuurde hightech elektromagnetische kleppen leggen volledig gecontroleerd, zonder verlies of morsen, een druppel vloeistof op ieder zaadje.
  • Combinaties van middelen kunnen worden toegepast (na compatibiliteit- en gewasveiligheidsonderzoek).

De voordelen van Phyto-Drip ten opzichte van andere zaadbehandelingen zijn:

  • Zeer accurate toediening van de gewenste doseringen.
  • Alle product is daar waar het moet werken.
  • Zeer korte bestel/levertijd.
  • Veiliger voor het gewas met een gelijkwaardige werking.
  • Meer bruikbare planten per tray of bak.
  • Geen chemisch verontreinigde trays of bakken.

Voor meer informatie over FarMore, Cruiser en Phyto-Drip kunt u contact opnemen met:
Franky Vandenberghe 0475900850 of René Huijsmans 0031622437886.

Klik hier voor meer informatie hier.
Cruiser en FarMore zijn geregistreerde handelsmerken van Syngenta.