van der Ende Groep

Improving your business
0174 51 50 50

Schone trolleybussen

Nadat de elektrische trolleybussen in Riga, Letland hun vaste rondes door de stad hebben afgelegd, komen ze aan op hun rangeerterrein. Daar worden ze eerst gewassen alvorens ze klaargezet worden voor de volgende dag. Bij het wassen van deze bussen wordt gebruik gemaakt van leidingwater. Alleen is het zo dat de schone bussen nog nat zijn wanneer ze worden weggezet. Zeker op zonnige dagen is dit een probleem, want zodra het water verdampt is, blijven kalk en andere zouten achter op de bus. Net gewassen, maar vol met kringen.

Een van onze dealers kwam met de oplossing om het water eerst te ontzouten met een RO (omgekeerde osmose) alvorens het gebruikt wordt voor het wassen van de bussen. Op deze manier zijn alle zouten eruit en kan er niets achterblijven op de bus na het wassen. In Nederland zijn wij al bekend met het “vlekvrij naspoelen” bij menig wasstraat, in Riga is dit minder vanzelfsprekend.

Het bedrijf achter het rangeerterrein was al snel overtuigd van een RO als oplossing en men koos voor onze Nexus, omdat ze een degelijk systeem wilden, ze gecharmeerd zijn van onze communicatiemodule en waar moet je nu eenmaal zijn als het gaat om waterbehandeling? Juist, in Nederland.

Nadat de installatie ter plekke geïnstalleerd was, is er iemand van Moor Filtertechniek, onderdeel van Van der Ende Groep, naartoe gevlogen om de installatie in bedrijf te stellen en in te regelen. Ook is een technische training gegeven aan het lokale personeel, want de importeur voorziet dat meer wasstraten een RO willen hebben.

Persoonlijk advies?
Onze specialisten helpen u graag!

Neem contact op